Сб, 14.06.2025, 05:12
Приветствую Вас Гість | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2008  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Мини-чат
Друзья сайта
Наш опрос
Як ви оцінюєте діяльність Чернівецької ОДА?
Всього відповідей: 66
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Газета "Буковина"
Главная » 2008 » Липень » 25 » Хот-дог може бути небезпечний,
Хот-дог може бути небезпечний,
12:34
якщо виготовлений в антисанітарних умовах Останнім часом на території області з’явилося багато кіосків, де реалізуються кури-гріль, піца, хот-доги. Це дуже зручно для жителів Буковини, але водночас сама продукція може бути небезпечною для здоров’я споживача. Неправильне виготовлення, зберігання та реалізація деколи призводять до харчових отруєнь та інфекційних захворювань. Протягом поточного року були здійснені перевірки дотримання санітарного законодавства в торгових кіосках, під час яких виявлені порушення. Так, прилегла територія торгового кіоска приватного підприємця К.О. Супровича, що розташований у Чернівцях на вулиці Головній, 209-А, засмічена, прибирається неякісно та несвоєчасно. Тут не створені елементарні умови для дотримання правил особистої гігієни працівників – відсутні вбиральня, рукомийник, немає приміщення для зберігання добового запасу продуктів харчування, овочі лежать у торговому залі на землі. Також не створені умови для миття роз¬ділового інвентаря та посуду – відсутнє водопостачання та каналізування. При приготуванні гарячих напоїв використовується вода з власної криниці приватного підприємця (дослідження води не проводяться). Виробничі стоки та розділовий інвентар не помарковані. Бракує дезінфікуючих засобів та інструкції з їх використання. Для приготування продукції громадського харчування використовується посуд з вибоїнами та щілинами. На момент перевірки в одного продавця були відсутні медична книжка, а також документи, що засвідчують якість і термін придатності продуктів харчування та продовольчої сировини. За виявлені порушення до адміністративної відповідальності було притягнуто підприємця та винесена постанова при припинення експлуатації торгового кіоска. Загалом по області за перше півріччя поточного року за реалізацію продуктів харчування та продовольчої сировини в торговельній мережі до адміністративної відповідальності притягнуто 944 особи, тимчасово припинено експлуатацію 209 об’єктів, за несвоєчасне проходження медичного огляду від роботи усунено 173 особи та забраковано 5,818 тонн недоброякісної продукції. Наталія ПРОКОПЧУК, завідуюча відділенням гігієни харчування обласної державної санепідемстанції. ГАЗ…НЕ ДЛЯ ВАС
Просмотров: 934 | Добавил: bukovyna | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2025