Пт, 03.05.2024, 22:23
Приветствую Вас Гість |
RSS
Главная| Мой профиль | Регистрация| Вихід | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Міні-чат
Друзі сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте діяльність Чернівецької ОДА?
Всього відповідей: 66
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 Громадсько-політична газета "Буковина"

Главная» Архів новин
Ну ось і все. Я вже тут… Так хочеться усамітнитись, відпочити від щоденних турбот та клопотів, помилуватись незвичайною природою. Милуюся… А річка ніжно підкочується своїми хвильками до ніг, неначе хоче запросити у свої обійми. Шепоче: «А я гарна?» Недарма ж така цілована сонячними блискітками. Недарма ж полита дзюркотливими струмками, що виспі¬вують мені грайливими цимбалами. Вслухаюся… О, Боже, який мелодійний голос б’ється з грудей моєї милої річки. Гарно тут, на річці. Шелестить красуня-берізка, лагідно обійнявши своїми косами старезну липу, посилає привіти десь на ту сторону ще одній береговій красуні, схиляючись під музику вітру. А під ногами – травичка, літні квіти, пісок… І ще… Вмить мої романтичні почуття перекреслює холодна реальність – мій погляд зупиняється, як в отому відомому анекдоті, на «склянках, банках-тарабанках». Запитую себе: хіба тут, на цьому прекрасному березі річки, місце цьому мотлоху? Хто його залишив після себе? Чи так має бути? А що далі? А що через декільк ... Читати далі »
Переглядів: 1005 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (1)

Не зі слів знаючи проблеми Хотинського держлісгоспу (донедавна його угіддя розміщувалися на території… 4 адмінрайонів краю), щиро потішився відновленням роботи Сокирянського підприємства, яке в далекі 70-ті непродумано реформували й об’єднали. А це чималі відстані, колосальні затрати на утримання і переїзди техніки та людей. Та що казати: галузі подібна «новація» за пройдений час влетіла в добру копійку. І ось, хоч із великим запізненням у часі, повноцінно почав функціонувати Сокирянський держлісгосп, який очолив один із найдосвідченіших фахівців Д.І.ЧЕБАН. – Одначе, Дмитре Івановичу, довелося вже почути репліку з приводу, навіщо, мовляв, треба було його відновлювати, коли того лісу на Сокирянщині як кіт наплакав? Проясніть, будь ласка, арифметику, ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1063 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (0)

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога переконаний, що використання нафтопроводу Одеса – Броди в запроектованому напрямку принесе значні вигоди для вітчизняної економіки й стане вагомим елементом у справі диверсифікації поставок енергоносіїв у нашу країну. Крім того, аверсний режим використання цієї магістралі розширить можливості для міжнародної співпраці України в галузі енергетики в контексті формування єдиної енергетичної політики Європи. На сьогодні напрацьовано конкретні рішення, які дозволять незабаром використовувати потужності нафтопроводу з максимальною ефективністю. В.Балога категорично відкинув закиди Прем’єр-міністра Ю.Тимошенко щодо існування корупційної складової у переведенні нафтопроводу Одеса – Броди в аверсний режим ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 966 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (0)

Її недавно розрахували китайські астронавти. Виявилося, що вага нашої Галактики становить 1 трильйон (!) Сонячних мас.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1110 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (0)

Наталя Олександрівна мала доволі успішний бізнес, який приносив прибутки, однак не давав задоволення. Яка вже там естетика від вигляду підпилих чоловіків, котрі в основному не дружать з нормативною лексикою та пристойною поведінкою. А скільки лихих поглядів ловила вона на собі від дружин любителів чарки… Торік весною жінка рішуче закрила прибуткову «точку», розвалила її до основи, звівши натомість простору будівлю для нової справи. Найбільше чекали новосілля, звісно, любителі свіжого «Сармату», котрі вперто сподівалися, що, крім бурштинового напою, у Сокульської розливатимуть також міцніші напої. Яким же було їх розчарування, коли на фасаді новобудови повісили вивіску «Салон «Гламур». Для бухгалтера за фахом Наталі Сокульської кардинально змінити в ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1040 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (1)

Україна здригнулася, коли 13 жовтня 2007 р. в Дніпропетровську від вибуху побутового газу злетів у повітря багатоповерховий будинок. По всій країні тоді прокотилася хвиля перевірок: чи скрізь дбають, аби запобігти подібним катастрофам? За наказом комітету Держгір¬промнагляду його територіальне управління в Чернівецькій області теж провело обстеження суб’єк¬тів господарювання, котрі будують, ремонтують, перевіряють та очищають димові й вентиляційні канали у побутових системах газопостачання. Чому звернули насамперед увагу на димоходи та ветиляційні канали? Бо, як свідчить статистика, буковинці, використовуючи газ у побуті, зрідка потерпають від його вибухів, але часто задихаються і гинуть від чаду. За останні 5 років дві третини трагічних випадків сталися саме від отруєння чадним газом через несправність димарів і вентиляції та порушення правил користування газом. У Чер ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1128 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (0)

якщо виготовлений в антисанітарних умовах Останнім часом на території області з’явилося багато кіосків, де реалізуються кури-гріль, піца, хот-доги. Це дуже зручно для жителів Буковини, але водночас сама продукція може бути небезпечною для здоров’я споживача. Неправильне виготовлення, зберігання та реалізація деколи призводять до харчових отруєнь та інфекційних захворювань. Протягом поточного року були здійснені перевірки дотримання санітарного законодавства в торгових кіосках, під час яких виявлені порушення. Так, прилегла територія торгового кіоска приватного підприємця К.О. Супровича, що розташований у Чернівцях на вулиці Головній, 209-А, засмічена, прибирається неякісно та несвоєчасно. Тут не створені елементарні умови для дотримання правил особистої гігієни працівників – відсутні вбиральня, рукомийник, немає приміщення для зберігання добового запасу продуктів харчу ... Читати далі »
Переглядів: 885 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (0)

Комуністичне гасло про те, що кадри вирішують все, але їх весь час для «встряски» треба оновлювати, актуальне й по сьогодні. Одначе за однієї простої умови, коли ця непроста процедура здійснюється чесно й для користі справи. Всюди. Але зовсім не так, як у Чернівецькому держлісгоспі, який господарює так, що ним чомусь вічно цікавляться ще й правоохоронні струк¬тури. На¬віть в облуправ¬лінні лісового господарства втомлюються констатувати, що незрозуміло, з якої причини в структурному підро¬зділі йдуть з роботи кращі лісничі підприємства. Так, останнім часом звіль¬нений з посади здібний, а головне – надзвичайно господарьо¬витий лісничий Садгірського лісництва І.І.Томюк. Тільки цієї весни його колектив упорядкував практично всі лісові дороги, здійснив водовідведення. А на віддяку – «Пиши заяву». І написав її Іван Ілліч, що спантеличило навіть керівництво вищестоящої лісової установи, яке ставило на Томюка, як на надзвичайно перспективного фахівця. Ще раніше ротацію навиворіт директор держ ... Читати далі »
Переглядів: 959 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (0)

Кажуть: добрі люди відходять у майбутнє, погані – в минуле. А ще: пам’ять – це терези часу. У цих істинах і постає людина. Особливо вартісність нею прожитого. Рано чи пізно, а час відповідь дасть. І хай то станеться не одразу (не всяка доба правду любить). Але неодмінно станеться: те, що загубить совість – підніме пам’ять. Бо в цьому складному світі все ж таки незмінними залишаються лише ціни на мужність, корисні справи і доброту. У такому вимірі часу і постала перед нами доля сільського вчителя із Заставнівщини, поета, письменника Івана Бажанського, якому цьогоріч виповнилося 145 років від дня народження. Славно відзначеного, славно пошанованого. Звісно, бо є за що. Найперше, яким він був учителем? «Це був учитель, який знав буквально все і того ж ... Читати далі »
Переглядів: 1756 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (0)

На межі голоду Від 9 до 13 мільйонів людей на сході Африки перебувають на межі голоду. Ситуація погіршується через зростання цін на продукти, причому особливо дорожчають пшениця й рис. До того ж, за три останні роки Східна Африка переживає вже другу серйозну посуху. Жертви землетрусу У Японії постраждали 130 чоловік у результаті сильного землетрусу. 15 потерпілих перебувають у важкому стані. Абрамович у новій якості Колишнього губернатора Чукотки Романа Абрамовича депутати Думи Чукотського автономного округу попросили стати депутатом і очолити окружну Думу. На їх думку, для жителів регіону в нинішній ситуації Роман Абрамович у новій якості депутата й голови Думи – гарантія реалізації стратегії розвитку Чукотки, а значить і благополучного жит ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 951 | Додав: bukovyna | Дата: 25.07.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »
Copyright MyCorp © 2024