Пт, 03.05.2024, 17:34
Приветствую Вас Гість | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Мини-чат
Друзья сайта
Наш опрос
Як ви оцінюєте діяльність Чернівецької ОДА?
Всього відповідей: 66
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Газета "Буковина"
Главная » 2008 » Липень » 29 » Якщо маєте зайві десять тисяч,то не варто їх вкладати у банк під депозити
Якщо маєте зайві десять тисяч,то не варто їх вкладати у банк під депозити
11:39
Краще інвестувати їх у прибутковий бізнес. Про це йшлося на регіональному навчально-просвіт¬ницькому семінарі для журналістів у Яремчі. В.о. генерального директора Української асоціа¬ції інвестиційного бізнесу О.О.Трипольська дохідливо розповіла представникам ЗМІ про ті можливості, які відкриває інвестиційний бізнес для економіки та громадян України. Ольга Олегівна зауважила: якщо ви перестали жити «від зар¬плати до зарплати» й у вас все частіше почали з’являтися «вільні» гроші, ви можете стати потенційним інвестором, а ваші гроші з часом обернуться прибутковим капіталом. Такі нові можливості для збереження та примноження заощаджень громадян є абсолютно відкритими та прозорими. Дехто з журналістів посміх¬нувся в душі (мовляв, це не про нас!), а деякі присутні в залі не приховували недовірливих посмішок. Та доповідачка ніби не помічала нашого скепсису, а вела далі: лише у 2007 році інвестиції населення в ІСІ (інститути спіль¬ного інвестування) становили 1,13 млрд.грн., і хоча порівняно з сумами на банківських депозитах існує суттєвий розрив, експерти прогнозують, що протягом 5-10 років інвестиції населення в ІСІ зростуть у десятки й сотні разів. О.О.Трипольська підкреслила, що УАІБ (Українська асоціація інвестиційного бізнесу) заснована ще 1995 року і є однією з найстарших професійних організацій серед учасників фондового ринку. На сьогодні це єдина в Україні саморегулююча недержавна орга¬нізація, повноваження якої визначені у Законі України «Про інститути спільного інвестування». Через кілька годин роботи учасники семінару вже розуміли, що таке пайові та корпоративні, диверсифіковані та венчурні інвестиційні фонди, як концентрування коштів може стати ефективним механізмом для інвестування у розвиток різних галузей госпо¬дарст¬ва України та фінансування інноваційних проектів. Наголошувалося, що найбільша кількість зареєстрованих ІСІ розташована в Києві, Дніпропетровську, Харкові, Львові, Донецьку. В Чернівцях, на жаль, компаній з управління активами поки що нема. Звісно, наша область не може похвалитися такими індустріальними гігантами, які є на Сході країни. Але організатори семінару, без сумніву, мають намір зорієнтуватися на західні регіони, щоб залучити до процесу інвестування людей, які працюють за кордоном. Якщо ви маєте зайві десять тисяч, повторювала Ольга Олегівна, не варто їх класти на депозити, бо в наш час депозитні ставки майже не перевищують процес у інфляції, а ось залучивши свої кошти в інвестування, можна отримати значно більший прибуток. Правда, після паузи доповідачка додала, що на певному етапі можна й втратити свої прибутки, тому тут важливо зберігати спокій, мовляв, «ринок цінних паперів не любить паніки». І взагалі в ІСІ варто вкладати лише «зайві» кошти, які вам не потрібні будуть у найближчі кілька років, і ні в якому разі не робити це за рахунок позичених чи «останніх» заощаджень. Отже, гроші – до грошей… Антоніна ТАРАСОВА. Яремче – Чернівці.
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 1707 | Добавил: bukovyna | Рейтинг: 2.0/1 |
Всего комментариев: 1
1 ShS  
0
а ось залучивши свої кошти в інвестування, можна отримати значно більший прибуток.

А можно- потерять все. Бизнес- это риск. В банке- гарантированная синица, а инвестиции- журавль.
Банк- это посредник между желающими инвестировать и желающими делать бизнес. Соответственно, банк за услуги берет процент.

За примерами ходить далеко не нужно. Свежий- в Америке раскрыли "пирамиду". 150 миллиардов пропали, тысячи вкладчиков рвут на себе волосы. Среди них- богатые знаменитости, в том числе актеры.


Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024